De keukentrends van 2023 – Provence Creations De keukentrends van 2023 - Provence Creations

De keukentrends van 2023

Door COVID is de functie van de keuken sterk veranderd. Het is een plek geworden die als multifunctionele ruimte dient. Niet alleen wordt daar gekookt maar bijvoorbeeld ook gewerkt. Door deze ontwikkelingen zijn we anders naar de keuken gaan kijken. De keuken is een verlengstuk van het interieur geworden en daar horen diverse trends bij.

 

#1: De woonkeuken

Waar vroeger de keuken weggestopt werd in een aparte ruimte, mag de keuken nu de centrale plek van de woning zijn. De keukens worden groter en meer betrokken bij de rest van het interieur. Daarom zien we steeds meer keukeneilanden terug in de keukenruimte en kasten in de woonkamer die dezelfde stijl hebben als de keuken. Hierbij mag er met diverse materialen gewerkt worden. De keukens worden luxer, aantrekkelijker en mooier.

 

#2: Een strak lijnenspel

Tijdens de diverse keukententoonstellingen en gedurende diverse keukenafspraken zien we dat een strak lijnenspel steeds belangrijker wordt. Alle lijnen van de keuken moeten met elkaar kloppen. Dit zorgt voor rust en symmetrie in de ruimte. Door te werken met lichte en vlakken materialen komen deze lijnen sterk naar voren. Dit geeft een moderne uitstraling. Bent u dus op zoek naar een strakke keuken? Dan is een strak lijnenspel belangrijk om een luxe uitstraling te creëren.

 

#3: Natuurlijke materialen

Het is iets wat altijd mooi blijft. Natuurlijke materialen zijn tijdloos en geven een luxe uitstraling aan uw woning. Zo zijn marmer en hout nog steeds ontzettend hip in deze tijd. Of het nu echt hout is of decor hout. Laat u goed adviseren wat in uw ruimte het mooiste materiaal is. Notenhout is een materiaal wat qua houtsoorten weer een trend wordt. De mooie rode en donkere materialen geven een retro uitstraling wat weer helemaal hip is.

 

#4: Natuurtinten

Zachte natuurtinten zijn de trend van 2023. Lichte beige kleuren of bruintinten worden steeds meer toegepast in de keuken.

 

#5: De greep komt terug

Waar een tijd lang de greep niet vaak  meer gekozen werd in de keuken, komt deze nu weer terug.
Moderne grepen die het lijnenspel accentueren worden steeds populairder.

 

#6: Metaal

Keukens met metaallook zijn populair en worden steeds populairder. Metalen, bronzen en gun metal fronten worden vaak toegepast. Wilt u een meer glamoures kant op gaan dan is een gouden kraan en gouden spoelbak een optie. Gecombineerd met een gouden greeplijst en een marmer werkblad maakt u het plaatje compleet. Door te gaan voor donkere metaalkleuren krijgt uw keuken een stoere of chique uitstraling.

 

Meer blogs lezen
Miscchien vindt u dit ook interessant

Nieuwste blogs

Direct het beste advies

Mogen wij uw droom waarmaken?

Kom eens langs

Bezoek onze
2400m2 showroom
in Veenendaal

Routebeschrijving